7.SINIF TÜRKÇE ÖZGÜN YAYINLARI DERS KİTABI CEVAPLARI (SAYFA 35-47) 2019-2020

Sevgili Öğrenciler  sitemizde 2019-2020 Türkçe Ders Kitabı ve Çalışma Kitabı Cevaplarını bulabileceksiniz. Türkçe  ders kitabı cevapları yeni müfredat (2019-2020)  sizlerin  derslerinde daha başarılı olmanız amacıyla alanında uzman hocalarımızın desteğiyle hazırlanmıştır.

Hazırlamış olduğumuz 7.Sınıf Türkçe Özgün Yayınları  Ders Kitabı Cevapları (2019-2020) sizlerin derslerine katkıda bulunmak amacıyla hazırlanmıştır. Unutulmamalıdır ki Türkçe  ders ve çalışma kitabı cevaplarını öncelikle sizin kendiniz yapmanız , eksik ve hatalarınızı sitemizde bakıp düzeltmeniz amaçlanmıştır. Bu  şekilde sizlerin daha iyi öğreneceğini unutmayınız.

Anlamadığınız konular ya da isteklerinizi sayfanın alt kısmında bulunan yorum kısmında belirtiniz. Sizlere  en kısa zamanda cevap verilecektir. Unutmayınız ki sizlerin görüşleriniz bizim için önemlidir.

Çalışma saatimiz ailesi olarak 2019-2020 eğitim öğretim yılında hepinize başarılar dileriz : )

 

2019-2020 7.Sınıf  Özgün Yayınları Türkçe Ders Kitabı 1.Ünite Cevapları (35-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46-47)

2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Sayfa 35 Cevabı 2019-2020

2.Etkinlik

a.Aşağıdaki soruları metne göre cevaplayınız.

1.Sarıbay, kendisinden sonraki hanı seçmek için nasıl bir yol önermiştir?

Cevap: Sarıbay kendinden sonraki hanı seçmek için doğanın gözünün üç gün açmayacak , kanatlarını çırpmayacaktı.4.gün karnı doyurulacak ve serbest bırakılacaktı.Kime konarsa han o olacaktı.

2.Akdoğan kimin omzuna konmuş?

Cevap: Akdoğan bir çobanın omzuna konmuştur.

3.Aksakallılar biçin yeni handan evlenmesini istemişler?

Cevap: Mirasçı olması için evlenmesini istemişlerdir.Kaderinin Sarıbay gibi olmasını istememişlerdir.

4.Han, evleneceği kızı nasıl seçmiştir?

Cevap: Han evleneceği kadınlara üç tane soru soracak ve soruları doğru cevaplayan kız ile de evlenecektir.

5.Fakir kız, “Yalan ile doğrunun arasındaki mesafe ne kadar ?” sorusuna ne cevap vermiş?

Cevap: Doğu ile batı arasındaki mesafe bir gün olduğunu söylemiş. Çünkü güneşin doğudan doğup batıdan batması bir gün sürüyormuş.

6.Fakir kıza göre acı, üzüntü ve ayıp ne demekmiş?

Cevap: Acı hastalık demektir.Ayıp hırsızlık üzüntü de ihtiyaç demektir.

7.Han, eşini hangi konuda uyarmış?

Cevap: Eşine kendisinden başka kimseye öğüt vermemesi konusunda uyarmıştır.

8.Han; karısına niçin kızmış, ona ne yapmasını söylemiş?

Cevap: Daha önce kendisinden başka kimseye öğüt vermemesi konusunda uyarmasına rağmen başkasına öğüt verdiği için kızmıştır ve ona güvenilir bir kadın olmayacaksa gitmesini söylemiştir.

b.Metinde kaçıncı kişili anlatım yapıldığını yazınız.

Cevap: Metinde 3’üncül kişi anlatım kullanılmıştır.

3.Etkinlik

Metnin konusu ve ana fikrini aşağıya yazınız.

Metnin Konusu: Han’ın vefat etmesi sonrasında yeni bir han seçiminin tarafsız bir şekilde yapılması ve hanın eşini seçmesi.

Metnin Ana fikri: Eşitlik ve dürüstlüğün önemi.

4.Etkinlik

Aşağıdaki cümlelerden öznel yargılı olanların başına “Ö” nesnel olanların başına “N” yazınız.

 

2019-2020 7.Sınıf  Özgün Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Sayfa 37 Cevabı 2019-2020

6.Etkinlik

a.Aşağıda,virgülün nerelerde kullanıldığına dair verilen kuralları ve bu kurallara uygun cümleleri inceleyiniz.Siz de bu kurallara uygun örnek cümleler yazınız.

 

2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Sayfa 38 Cevabı 2019-2020

7.Etkinlik

Tablodaki cümlelerde geçen fiilleri inceleyip anlam özelliklerine göre örnekteki gibi değerlendiriniz.

8.Etkinlik

Kırgızistan’da yaşayan bir arkadaşınız olduğunu düşününüz.Aşağıda, bu arkadaşınızı ülkenizde yapılacak olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarına davet eden bir e-posta yazınız.

2019-2020 7.Sınıf  Özgün Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Sayfa 44 Cevabı 2019-2020

TEMA DEĞERLENDİRME ÇALIŞMALARI

A.Aşağıdaki metni okuyunuz.

B.Aşağıdaki soruları metne göre yanıtlayınız.

 

2019-2020 7.Sınıf Özgün Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Sayfa 45 Cevabı 2019-2020

C. Aşağıdaki sözcükleri zıt anlamlıları ile eşleştiriniz. Eşleştiremediğiniz sözcüğün zıt anlamlısını noktalı kutucuğa yazınız.

Ç.Aşağıdaki ifadelerden doğru olanların başına “D” yanlış olanların başına “Y” yazınız.

D.Aşağıdaki soruların doğru yanıtlarını işaretleyiniz.

2019-2020 7.Sınıf  Özgün Yayıncılık Türkçe Ders Kitabı Sayfa 46  Cevabı 2019-2020

 

 

E. Defterine “Durmadan devam ettiğin sürece, ne kadar yavaş gittiğinin önemi yoktur” sözünü açıklayan bir yazı yazınız.Yazdıklarınızı arkadaşlarınızla paylaşınız.

Cevap: Burada sürekliliğin  öneminden bahsedilmektedir. Örneğin; günlük 1 saat çalışıp bunu devamlı hale getirdiğimiz zaman alışkanlık haline geleceği ve kendimizin zamanla gelişeceğimizden bahsedilmektedir.

SONRAKİ METNE HAZIRLIK

1.Atatürk’ün  anılarını araştırıp okuyunuz.Okuduğunuz anılardan edindiğiniz bilgileri not alınız.

Cevap: Atatürk’ün mesleği askerlik olduğu için çoğunlukla askerleri ve halkıyla yapmış olduğu sevgi dolu anlardır.

2.Atatürk’ün millet sevgisiyle ile ilgili sözlerini derleyiniz. Bu sözlerden biri hakkında bir konuşma hazırlayınız.

Cevap:Gazi Mustafa Kemal Atatürk , kalbi vatan ve millet sevgisiyle dolu kahraman Türk askeri ve lideridir.Atatürk’ün millet sevgisi ile  ilgili yüzlerce sözü vardır.

Ne Mutlu Türküm Diyene!

Giriştiğimiz büyük işlerde milletimizin yüksek kabiliyet ve yüksek sağduyusu en büyük rehberimiz ve başarı kaynağımız olmuştur.

 

7.SINIF ÖZGÜN YAYINLARI TÜRKÇE DERS KİTABI 1.ÜNİTE SAYFA 10-34 CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir